виробництво


Підприємство випускає такі сорти пива: «Віденське», «Традиційне», «Пивна Душа Світле», «Пивна Душа Преміум», «Старий Лучеськ», «Доппельбок», «Спеціальне Темне», «Пшеничне», «Преміум», «Beschneiden».
При виробництві пива на підприємстві використовується високоякісний солод, хміль і підготовлена вода.

Вхідний контроль сировини та допоміжних матеріалів проводиться атестованою виробничою лабораторією.
Доставка солоду на підприємство здійснюється автомобільним транспортом. Силоси для зберігання солоду вміщують понад 140 тонн зерна (2022 р).

Виробництво пива





Потужність варниці становить 3 т засипу – 3,5 варок/добу- 2016 рік
3,4 тонни засипу, з проектною потужністю 7,5 варок на добу -2022 рік
Для освітлення пивного сусла використовується гідроциклонний апарат типу «Вірпул» (об’ємом 25 м3).

Охолодження пивного сусла відбувається на пластинчастому теплообміннику SIGMA, продуктивністю 20 м3 / год.

Стерильне охолоджене аероване пивне сусло подається на бродіння в ЦКТ (циліндрично-конічні танки) або у відділення бродіння (горизонтальні бродильні чани).

Відділення ЦКТ налічує 16 спеціальних ємностей, загальним об’ємом 1330 м3. ЦКТ виготовлені як на підприємствах України, так і закордонними виробниками (Німеччина), виходячи з вимог до таких апаратів. Конструкція ЦКТ дозволяє ефективно проводити миття та дезінфекцію за допомогою повністю автоматичних стаціонарних СІП-станцій.




Засівні дріжджі зберігаються у збірнику дріжджів об’ємом 6м3.
Пиво з лагерних ємностей та з ЦКТ подається насосом на сепаратор GEA для його освітлення, продуктивністю 8-10 м3/год, потім додатково охолоджується на пластинчастому теплообміннику до -10С і поступає на кізельгуровий фільтр FKS 20 «BILEK» (виробництво Чехія) для фільтрації. Фільтр укомплектований усім необхідним сучасним обладнанням, яке забезпечує якісну фільтрацію.

Фільтроване охолоджене пиво надходить на карбонізатор продуктивністю 10м3/год і подається у збірники фільтрованого пива – форфаси (форфасне відділення, загальним об’ємом 370 м3). Готове пиво зберігається під тиском вуглекислоти СО2 або азоту N2 (з 2022 року) з дотриманням температури не вище +20С за допомогою втановлених охолоджувачів у приміщенні форфасного відділення.

Фільтроване пиво розливається у КЕГи місткістю 30-50 л., у скляну пляшку 0,5 л., пляшку ПЕТ об’ємом 1 і 2 л.
Розлив пива в ПЕТ пляшки 1 і 2л проводиться на машині розливу «Промавтоматика» українського виробництва, продуктивністю 3000 пляшок/год. Видув ПЕТ-пляшки з преформи проводиться на автоматичній видувній машині «Pettechnologies» APF-3002, продуктивністю 3000 пляшок/год.



Для миття скляної пляшки встановлена пляшкомийна машина АММ-6, що випускається компанією «Мелітопольпродмаш», продуктивністю 6000 пляшок / год. в 2023 році планується встановлення нової пляшкомийної машини «Klinger» , виробництво Австрія, продуктивністю 11 тис.пляшок/год.
Пастеризація пива здійснюється в поточному пастеризаторі українського виробництва продуктивністю 25-40 гкл/год.



Фасування 12 скло-пляшок на лоток в термоусадочну плівку, здійснюється на машині «Термо-Пак» (м. Біла Церква).
Розлив пива в КЕГи здійснюється на автоматичній лінії NATE (Чехія), продуктивністю 60 КЕГ / год., а також на двох лініях «Мультикег» українського виробництва, продуктивністю 60 КЕГ/год кожна.


Продукція ТМ «Земан» зберігається та відправляється з складів готової продукції які облаштовані умовами для зберігання та пакування продукції.

